Jaarmarkt 15 juni

Op zaterdag 15 juni tussen 17u en 22u vieren we de 156e jaarmarkt van Vorselaar. Het belooft een boeiende editie te worden met als thema ‘Kunst en Muziek’.

U mag zich verwachten aan een markt met 50 marktkramers en Vorselaarse handelaars, kermis met 25 attracties en animatie van de bovenste plank door heel wat (Vorselaarse) verenigingen en organisaties. Blikvangers dit jaar zijn de Red Hackle Pipe Band en Highland Dancers.

Van harte welkom!

Trotinettenkoers 14 juni

De trotinettenkoers op de vooravond van de jaarmarkt wordt stilaan traditie. Ook dit jaar strijden sporters vanaf 8 jaar,  afkomstig van of wonend in Vorselaar voor de titel ‘Kampioen van Vorselaar’. Supporters kunnen zich vanaf 18u opstellen langs het parcours. De start en vertrek zijn aan Pleintje Heikant.

Dit jaar worden we trouwens uitgedaagd door een Nederlandse gemeente. Er komt dus een wedstrijd België – Holland in de Vorselaarse straten. We zoeken 5 heren en 5 dames voor de Belgische ploeg. Uiteraard kan u én individueel, én voor de Belgische ploeg meedoen.

Deelname is gratis. Wie waagt wint sowieso een leuke prijs. De organisatie voorziet de trotinetten. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, raden we u aan vooraf in te schrijven.

> Info en inschrijven: jan.vervoort8@telenet.be

Vleermuistoren

Binnenkort opent de eerste Belgische vleermuistoren in Vorselaar. De constructie biedt plaats aan honderden vleermuizen, in drie compartimenten die onderling verschillen qua indeling, grootte, binnenklimaat, … 

Op zondag 2 juni om 13u30 wordt de vleermuistoren feestelijk voorgesteld. Natuurpunt  en de Milieuraad zorgen voor en kleine receptie in de Schapenstal. Nadien kan u aansluiten bij een fietstocht of een korte wandeling.

> Info: milieu@vorselaar.bejoris.matthe@rllkgn.provant.be, 014 85 25 14

Inhuldiging vogeltjesbank

Buurtbewoners van Kouwenberg, Leeuweriklaan en Lijsterplein ontwierpen hun eigen buurtbank: de vogeltjesbank. Ze stellen deze graag aan u voor.

Op zaterdag 1 juni vanaf 14u bent u van harte welkom op e plechtige inhuldiging. U kan genieten van een lekker drankje, een hapje en een streepje live muziek. Om 15u onthullen we de vogeltjesbank.

> Info: bc.kouwenberg.lijsterplein@gmail.com, 0485 46 52 57